2013. március 29., péntek

Karen Marie Moning: Keserű ébredés

Utazókönyvként kaptam a kezembe Karen Marie Moning könyvét, a Keserű ébredést, ami egyben a Tündérkrónikák sorozat első kötete (a sorozat egyébként 5 kötetes). Nagyon nehezen indult be a történet (legalábbis nekem), ezt az értékelésemben is olvashatjátok. Aztán minden kezdett világos lenni, érthető és tiszta lett, valamint izgalmas is. Ajánlom, hogy olvassátok el, nem fogjátok megbánni! :)
Röviden a szereplőkről: MacKayla Lane (Mac) éli kis vidám életét, ám ez az élet egy szempillantás alatt felfordul: nővérét meggyilkolják Dublinban, Írországban. Mac elutazik Dublinba, és megpróbálja kideríteni, hogy ki gyilkolta meg szeretett nővérét. A kalandos utazás során, ami inkább mondható veszélyesnek is, megismerkedik Jericho Barrons-szel, aki mintegy SZT(szent tárgy)-detektorának tekinti Ms. Lane-t (ahogy Jericho nevezi Mac-et), de közbe mintha tetszene is neki.

Fülszöveg:
MacKayla Lane Georgiában élő kisvárosi lány. A vihogós csitri egyszeriben komor felnőtté válik, amikor értesül Írországban tanuló nővére, Alina meggyilkolásáról. Mobiltelefonjáról meghallgatja testvére utolsó, kétségbeesett és rejtélyes üzenetét. Dublinba utazik, hogy a számára felfoghatatlan, misztikus nyomokat követve eljusson Alina gyilkosáig, és bosszút álljon rajta.
A válaszok keresése közben azonban nemcsak nővére titokzatos életének, szerelmének és halálának részletei tárulnak fel előtte lépésről lépésre, hanem az ír város ódon falak mögötti, láthatatlan árnyékvilága is. Az ijesztő események sodrában rá kell döbbennie, hogy a múlt egymással is könyörtelen harcban álló furcsa figuráinak mesterkedéseit csakis akkor képes túlélni, ha megtanulja használni újonnan felfedezett adottságát, amelynek révén betekintést nyerhet a tündérek veszedelmekkel teli világába. A veszélyek leküzdésében segítőtársa is akad a kiismerhetetlen könyvesbolt-tulajdonos, Jericho Barrons személyében.
A nagy tudású férfi történetei révén érti meg, hogy ha nem sikerül megakadályozni a tündérek és az emberek világát elválasztó falak teljes leomlását, akkor az emberiség jövője reménytelen. Mac fokozatosan tudatára ébred, hogy miféle küldetésre fi gyelmeztette őt Alina abban a bizonyos utolsó üzenetben. Neki kell megtalálnia az ősi Sinsar Dubh-t, a Sötét Könyvet, mert aki először szerzi meg a Tuatha Dé Danaan félelmetes erejű relikviáját, az mindkét világ ura lehet.
Mac úgy tervezi, hogy a nyomozás után nyomban visszatér az ő kellemesen provinciális, jelentéktelen kis szülővárosába, és igyekszik elfeledkezni mindenről, ami Dublinban történt vele. Hogy végül mégis a maradás és a további kutatás mellett dönt, abban Jericho Barronsé a főszerep. Kettejük közös próbálkozásának sikeréért azonban már a hamarosan megjelenő folytatás olvasása
közben izgulhatunk.

Kelly, Budapest, 2010
302 oldal · ISBN: 9789639943858 · Fordította: Laskay Ildikó
Értékelésem:
Nehezen kezdtem neki, először egy kicsit sem haladtam vele. De aztán kezdtek felgyorsulni az események, izgalmasabb lett az egész történet, és már letehetetlennek minősült nálam az elmúlt pár órában :D

Csillagozás szerint: ★★★★★

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése