2013. július 17., szerda

James Patterson · Gabrielle Charbonnet: Máris hiányzol!

Fülszöveg:

Jane Margaux magányos kislány. Édesanyja, a rendkívül sikeres és mindenható Broadway-producer, mindössze hetente egyszer szakít rá időt: vasárnaponként elmennek fagylaltozni, majd megcsodálják az ékszereket a Tiffanyban. Jane-nek csak egyetlen barátja van, a jóképű, jó humorú, a harmincas éveiben járó Michael. A férfi tökéletes. Ám a kislányon kívül senki sem látja és nem is hisz a létezésében. Michael azonban nem maradhat örökké vele, a kilencedik születésnapján elhagyja Jane-t, megígérve, hogy a kis barátnője hamarosan elfelejti őt. Mert a képzeletbeli barátoknak ez a sorsuk. Jane azonban sosem felejti el. És két évtized múltával is ugyanolyan magányos, mint gyermekként volt. Hiába lett belőle sikeres drámaíró, az anyja továbbra is zsarnok módon rátelepszik az életére. Aztán egy napon találkozik valakivel, aki jóképű, jó humorú és a harmincas éveiben jár. A férfi tökéletes. A neve – Michael… Felülmúl minden képzeletet, hogy miért kell a két fiatalnak újra találkoznia ebben a nem mindennapi történetben.
A világ legsikeresebb írójának számító James Patterson váratlan események és megkapó érzelmi fordulatok sorával mutatja meg a szeretet időtlen és lehetetlent nem ismerő erejét.

Eredeti mű: James Patterson – Gabrielle Charbonnet: Sundays at Tiffany's

Eredeti megjelenés éve: 2008

Pioneer Books, Budapest, 2011
246 oldal · ISBN: 9789630820158 · Fordította: Lyrer Ginda
A könyv két harmincas éveiben járó emberről szól, akik régről ismerik egymást, viszont el kellett válniuk hosszabb időre - ami elég fájdalmas volt -, majd több, mint két évtized után megint találkoznak. Felnőtt fejjel szerelmesek lesznek, de ez is igen nyögvenyelősen megy, mert mindig közéjük áll valami vagy valaki.
A történet a titokzatosságban is bővelkedik, főleg Michael részéről. Ez a titokzatosság csak azért rossz, mert Jane soha nem tudja, mi történik vele és Michaellel a következő pillanatban. :)
A fejezetekről: Rövidek voltak, valamikor csak 2 oldalasak, és ez abból a szempontból tökéletes, ha csak egy kis időd van az olvasásra, abból viszont nem, hogy folyton lapoznod kell, nem tudsz kellőképpen elmerülni az olvasmányban.
Tetszett, hogy a könyv címe folyamatosan ismétlődik a történetben, állandó motívumként. Könnyű, laza, nyári olvasmány elsősorban hölgyeknek, ami két nehezebb (vagy épp kötelező:) könyv között tökéletes pihentető érzést nyújt.
Ügyes fordulatokban és csavarokban bővelkedett, és az egész egy szálon futott végig: hogyan alakul Michael és Jane szerelme? Mi lesz velük?
A történetben csak egy dolog nem tetszett: valamikor nem tudtam, hogy ki mesél. Meglátszódott a könyvön, hogy két ember írta fejezetenként. Michael úgy mesélte el a könyvet, mintha ő is kívülálló lenne, viszont azokat az eseményeket tudjuk meg az adott fejezetben, amik vele történtek. Jane fejezetei viszont a saját szemszögéből voltak megírva, és ott is azokat az élményeket olvashattuk, amik vele történtek meg.
James Patterson
A könyvből film is készült. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése