2013. április 27., szombat

Suzanne Collins: Az Éhezők Viadala

Egyszerűen letehetetlen! Nagyon, de nagyon tetszett, utazókönyvként kaptam a kezembe, de még most is azon gondolkozom, megvegyem-e, hogy majd később el tudjam újra olvasni...

Fülszöveg:

Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé.
A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal – számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.
Suzanne Collins regénye megjelenése óta hatalmas siker szerte a világon. Az izgalmakban és érzelmekben bővelkedő regényből hamarosan mozifilm is készül.

Katniss Everdeen és Peeta Mellark. Egész jó kis páros...
...lennének.
Természetesen, ez a történet sem kivétel az átlag alól :) Van benne szerelem, harc, izgalom... és a végén egy olyan rész, ami miatt tovább kell olvasnod a következő kötetet.
Nem találok rá szavakat! :) Nagyon tetszett, nem hittem volna, hogy egy ilyen történet sülhet ki ebből a könyvből. Természetes, hogy van benne szerelmi háromszög. Főleg a szerelemi szál tetszett a legjobban, mert végig átívelt az egész történeten. Csak a kérdés az volt, hogy Gale a „párja” Katniss-nek, vagy Peeta. De a végén, ahogy kiderült, hogy Katniss csak megjátszotta az érzéseit… Azt nem kellett volna. Mindenesetre ez is egy olyan könyv, amit ha befejezel, rögtön a kezedben kell tartanod a következő részét, annyira izgalmas és lebilincselő!
Viszont azt vettem észre, hogy az Éhezők Viadala csak arról szól, hogy tetsszen a közönségnek, a Kapitóliumnak. Semmi más nem lehet, csak az, ami miatt nézik a tévében a küzdelmet. Azért ez egy kicsit meglepő...
De az egyáltalán nem meglepő viszont, hogy tőlem 5 csillagot kap. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése